Magyar Újság - 2020. június 5. péntek - Fatime napja van.
Keresendő kifejezés:
mert valóban...
Magyar Újság | 2019.11.27. | Kovács Anita
:

Mindenkinek megvan a maga problémája, leírom az enyémet, mert már nagyon nyomja a begyemet.


 Cirka 10 éve vállalkozó vagyok, mindig tisztességesen adózó, szorgalmasan dolgozó "kis hangya", aki munkahelyet teremtett magának.

Aztán eljött az idő, hogy gyermeket vállaljak. Szuper!
10 év alatt, soha nem voltam táppénzen ( aki vállalkozó, tudja miért ), csak egyszer, amikor veszélyeztetett terhes lettem. No nem azért, hogy kíméljem magam 37 évesen ( bár meglátásom szerint, ezért sem lehet senkit megkövezni! ), hanem, mert valóban, az ágyból is alig tudtam felkelni, a kórházat is megjártam. Most az állam még a havi pelenkára sem ad elegendő GYESt. Köszi!

De nem gond, ezt is megoldottam, elnézést, de két hányás között a kiszáradás küszöbén.

Gondoltam én...

Találtam egy helyettesítőt, elláttam személyre szóló leírással, minden egyes vendégemhez. A vendégköröm, nem maradt szolgáltatás nélkül, megélhetést adtam egy ember kezébe és valamennyi maradt nekem is ( tényleg nem kizsákmányoló módon!.
Happy end! A lány ügyes, ha kellett, elláttam szakmai tanácsokkal.

Na persze, Karácsony előtt idegeskedtem, mert a helyettesítőm csúcsszezonban beteg lett. És idegeskedtem, mert nem akarta bejelenteni magát, végül kézen fogva vittem el a saját könyvelőmhöz és az okmányirodába. És a brutál rosszullétek közben, álmatlan éjszakák, mert 2 havonta kitalálta, hogyan vásárol ki, vagy megy el. És persze bejártam WC-t takarítani, meg mikor már tudtam, nagy hassal ablakot pucolni, mert ilyen, ha valamit a sajátodnak érzel, a szívügyed és látod, hogy úszik a koszban.
Aztán egy szép napon, a bizalmamba fogadott helyettesítő, egy laza csavarral,bejelenti, hogy elmegy, miközben, én a 3 hónapos kisbabámmal, segítség nélkül élem a kismamák "gondtalan" életét.

Ok, nem baj, megértem, ezt is megoldom, futom a köröket, keresem az új embert, hirdetés feladás, válasz a kismillió, nagy részben alkalmatlan, kezdő jelentkezőnek, hiszen az én vendégeim egy bizonyos szinthez szoktak.
Közben az időpont kérő applikáción láthatatlanná válik számomra a teljes vendégkör elérhetősége és az sms szolgáltatás ( feltételezem puszta véletlen, hogy ezen applikáció tulajdonosa a hölgy párja ). Telefonos érdeklődésemre, rendszer frissítésre hivatkoztak és egy fenyegetést is bezsebelhettem, miszerint, az ügyvédeikkel találom szemben magam, ha rossz hírét keltem a cégnek.

Ámde, szerencsére a kolleginát nem érintette ez a rendszer frissítéses mizéria, mert, ez idő alatt, körüzenetben kiértesített mindenkit a távozásáról.
Hm...
Mire nagy nehezen kiderül, hogy nem elmegy, csak 2 bejárattal lejjebb, egy elsötétített ablakú, kitáblázatlan helységben "nyitott" üzletet.
Itt a vége fuss el véle...

2019. MagyarországOlvasta már?

- Zombik országa vagyunk... Az emberi pondró...

- LÉLEKzet – Lélek…

- LÉLEKzet – Anya…

- Orbán Viktor: A grófi szérűn…


Címlapon:

A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Mennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Egy 232 millió éve bekövetkezett meteoritbecsapódás után terjedtek szét a Földön a dinoszauruszok – írják brit és olasz szakértők
És akkor jönnek a kérdések, hogy honnan jöttem, mióta élek itt és hogy érzem magam, vagy hogy miért jöttem pont ide.
EU - meg valami más...
Kötelező olvasmány arról, hogy a Mercedes vezérigazgatója szerint milyen drámai változások elé nézünk húsz éven belül.
A német szövetségi parlament megszavazta a kormány javaslatát az uniós társállamokból érkező bevándorlók szociális ellátási jogosultságának korlátozásáról.
Több mint száz magyar borászat közel 540 féle borát mutatta be a Lidl Magyarország hét ország Lidl képviselőinek az áruházlánc által második alkalommal megrendezett Wine Expo 2015 Hungary keretében
Életmentő találmánnyal állt elő egy brit fiatalember, James Roberts megalkotta a felfújható mobil inkubátort.
Magyarország - a...
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ.
BudapestA választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már kiszámolhatóak a legfontosabb határnapok.
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ..
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ.
Technika-Tudomány
Az MI orvosasszisztens nevet viselő rendszer meghallgatja az orvosok diagnózisait és automatikusan elkészíti az esetjelentéshez szükséges elektronikus dokumentumokat.
Egy felmérés szerint boldogak lesznek az emberek, amikor végre megérkeznek a földönkívüliek és találkozhatnak velük.
A jövő mozijának nevezett projekt rendhagyó élményt nyújt: a vendégek egy átlátszó üveghídra lépve élvezhetik a látványt, amely körbeveszi őket.
Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné.
Komoly biztonsági hibát fedeztek fel a uTorrent programban.
Étel - Ital
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
SZÍNES
Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Helyén marad és újra szólni fog az úgynevezett Hitler-harang a németországi Herxheim am Berg protestáns templomában
Csaknem száz újabb exobolygót, vagyis Naprendszeren kívüli bolygót fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport a Kepler űrteleszkóp megfigyeléseinek köszönhetően.
Az otthonunk sokszor befolyásolja hangulatunkat, ha rendetlenség van körülöttünk, az életünket is bonyolultabbnak érezzük, míg a hangulatos lakás pozitívan hat ránk.
Jegyzet
Cirka 10 éve vállalkozó vagyok, mindig tisztességesen adózó, szorgalmasan dolgozó "kis hangya", aki munkahelyet teremtett magának.
Mennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Az anya 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordozza gyermekét. Ennél szorosabb köteléket el sem lehet képzelni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Bogdán Géza jegyzete.
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott
Egészség - Életmód
Ahogy a séta, úgy a futás is egyike az egyszerű és költséghatékony sportoknak.
Olyan mesterséges génhálózatot fejlesztettek ki svájci kutatók, amely a bőr alá beültetve egy anyajegy megjelenítésével képes jelezni a rák kialakulásának kockázatát.
Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők – állapították meg amerikai és brit kutatók.
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben