Magyar Újság - 2019. augusztus 24. szombat - Bertalan napja van.
Keresendő kifejezés:
Egészség Életmód
Hat érv, hogy kezdjen el futni...
Magyar Újság | 2018.04.20. | maszol.ro


Forrás: pexels.com


Ahogy a séta, úgy a futás is egyike az egyszerű és költséghatékony sportoknak.


A jó idő beköszöntével amúgy is vágyunk a szabadba, kössük ezt össze a mozgással. Szerezzünk be egy futócipőt, hogy elkerüljük a sérüléseket, vegyünk egy nagy lendületet és vágjunk bele. Összegyűjtöttünk hat érvet, ami még inkább ösztönözni fogja.

Boldoggá tesz

A futás után érzett euforikus érzés nemcsak mendemonda, tudományosan bizonyított tény. Kutatások során kiderült, hogy már fél óra séta a futógépen is javíthatja a hangulatunkat, emellett a futásnak olyan neurokémiai hatása van, mint a kábítószernek.

Segít legyőzni a depressziót

Természetesen nem helyettesítheti a szakképzett pszichológus segítségét, de egy 2013-ban publikált tanulmány igazolta, a fizikai mozgás hatékony alternatíva a depresszió kezelésére.

Fejleszti a memóriát

Nem emlékszik arra, mit ebédelt tegnap? A futás ezen is segíthet, mivel növeli az agynak azt a területét, amely a tanulásért és a memóriáért felelős. Tehát nemcsak testi, de szellemi fittsége miatt is érdemes futócipőt ragadni.

Hozzájárul a szív egészségéhez

Számos felmérés bizonyította, a futás jó hatással van a szívünkre. Az egyik kutatásban maratoni futókat vizsgáltak, amelyből kiderült, hogy a futás miatt kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

A futásnak köszönhetően kisebb a bél-, a prosztata-, a tüdő-, és a mellrák kialakulásának kockázata.

Növeli az élettartamot

Ha hosszú, egészséges életet szeretnénk élni, nemcsak az étkezésünkre, de a megfelelő mozgásra is oda kell figyelnünk. Egy felmérés kimutatta, napjainkban kétszer többen halnak meg a mozgás hiánya miatt, mint elhízás következtében.

Ha mindez nem lenne elég, jó hír, hogy nem kell félmaratonokat futni. Tudósok kimutatták, már heti 50 perc futás is segít megvédeni a szervezetet az agyvérzés, a cukorbetegség, magas vérnyomás és koleszterin, asztma kialakulásától.Olvasta már?

- Mesterséges anyajegy segíthet a rák felismerésében...

- Az éjszakai baglyok korábban halnak meg, mint a koránkelők...

- A pizza egészségesebb reggelire, mint a gabonapehely...

- Szomorú rekordot döntött az Y generáció...


Címlapon:

Azon dolgozik az amerikai kormány, hogy a Facebook tegye feltörhetővé a Messenger titkosítását.
Egy 232 millió éve bekövetkezett meteoritbecsapódás után terjedtek szét a Földön a dinoszauruszok – írják brit és olasz szakértők
A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
EU - meg valami más...
Kötelező olvasmány arról, hogy a Mercedes vezérigazgatója szerint milyen drámai változások elé nézünk húsz éven belül.
A német szövetségi parlament megszavazta a kormány javaslatát az uniós társállamokból érkező bevándorlók szociális ellátási jogosultságának korlátozásáról.
Több mint száz magyar borászat közel 540 féle borát mutatta be a Lidl Magyarország hét ország Lidl képviselőinek az áruházlánc által második alkalommal megrendezett Wine Expo 2015 Hungary keretében
Életmentő találmánnyal állt elő egy brit fiatalember, James Roberts megalkotta a felfújható mobil inkubátort.
Magyarország - a...
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ.
BudapestA választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már kiszámolhatóak a legfontosabb határnapok.
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ..
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ.
Technika-Tudomány
Az MI orvosasszisztens nevet viselő rendszer meghallgatja az orvosok diagnózisait és automatikusan elkészíti az esetjelentéshez szükséges elektronikus dokumentumokat.
Egy felmérés szerint boldogak lesznek az emberek, amikor végre megérkeznek a földönkívüliek és találkozhatnak velük.
A jövő mozijának nevezett projekt rendhagyó élményt nyújt: a vendégek egy átlátszó üveghídra lépve élvezhetik a látványt, amely körbeveszi őket.
Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné.
Komoly biztonsági hibát fedeztek fel a uTorrent programban.
Étel - Ital
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
SZÍNES
Az otthonunk sokszor befolyásolja hangulatunkat, ha rendetlenség van körülöttünk, az életünket is bonyolultabbnak érezzük, míg a hangulatos lakás pozitívan hat ránk.
Csaknem száz újabb exobolygót, vagyis Naprendszeren kívüli bolygót fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport a Kepler űrteleszkóp megfigyeléseinek köszönhetően.
Világnézettől függetlenül ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy átgondoljuk a mindennapjainkat és próbáljunk megszabadulni káros szokásainktól.
Helyén marad és újra szólni fog az úgynevezett Hitler-harang a németországi Herxheim am Berg protestáns templomában
Jegyzet
A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Bogdán Géza jegyzete.
Az anya 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordozza gyermekét. Ennél szorosabb köteléket el sem lehet képzelni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Mennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott
Aki úgy érzi, hogy ezzel a „cukiságommal” én most nagyon messzire hajítottam el azt a bizonyos sulykot... Bogdán Géza jegyzete
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Egy jó határidőnapló képes megkönnyíteni az életünket. A megfelelő tervező megtalálása azonban nem könnyű feladat.
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben