Magyar Újság - 2019. augusztus 24. szombat - Bertalan napja van.
Keresendő kifejezés:
Hasznos tippek
Hat tipp, hogy jó sort válasszon bevásárlásnál...
Magyar Újság | 2018.04.13. | maszol.roForrás: welt.de


Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba. Ilyenkor bosszankodunk, a telefont nyomkodjuk, esetleg elcsábulunk a pénztár melletti finomságoktól, vagy éppen mérgelődünk, miért nem a másik sort választottuk. Hogy ez ne forduljon elő, adunk néhány ötletet.


A problémát számos kutató vizsgálta már, pár éve a The New York Times foglalta össze az eredményeket és érdekességeket. Dan Meyer felméréséből kiderül például, hogy minden ember egy meghatározott időt tölt azzal, hogy köszön a pénztárosnak, fizet, elpakol, elköszön és távozik. Mindez fejenként 41 másodpercbe telik átlagosan.

Képzeljük el, hogy bevásárlásnál két sor közül kell választanunk. Az egyik sorban több ember áll, de kosarukban alig van pár termék. A másik sorban viszont kevesebben vannak, de kosaruk tele van. Melyik sort válasszuk? Az emberek hajlamosabbak az első opciót választani, tehát abba a sorba állnak inkább, ahol többen vannak, de kevesebb termékkel. Az említett felmérés szerint azonban ez rossz döntés, hiszen ha többen állnak előttünk – még akkor is, ha csak néhány dolgot vásárolnak – értékes másodperceket veszíthetünk azzal, amíg mindenki köszön, fizet, elpakol és távozik.

Balra át!

További tanácsok, megfigyelések is segíthetnek kiválasztani a leggyorsabb sort.

  • Más miatt is érdemes megnézni az előttünk álló kosarát. Ha több ugyanolyan terméket vásárol, mi is gyorsabban végzünk, hiszen az egyforma termékeket a pénztáros csak egyszer kell lehúzza.
  • Két sor közül érdemes inkább a bal oldalit választani. Az emberek többsége ugyanis jobbkezes, ezért hajlamos a jobb oldali sorba állni.
  • Ha sietünk válasszuk azt a sort, ahol több fiatal áll, hiszen ők gyorsabban pakolnak.
  • A pénztáros alapján is eldönthetjük, melyik sorba álljunk, hiszen kutatások bizonyították, hogy a női pénztárosok gyorsabban dolgoznak.
  • És ha már pénztáros, igyekezzünk úgy helyezni a termékeket, hogy a vonalkód a pénztáros keze ügyébe essen, így könnyebben és gyorsabban lehúzhatja a termékeket.


Olvasta már?

- Így tárolja helyesen a tojásokat!

- Még nem késő határidőnaplót választani...

- Ezeket ne hagyja az autóban a nagy hidegek idején...

- Gyors téli ruharendszerezés – segítő szemmel...


Címlapon:

Azon dolgozik az amerikai kormány, hogy a Facebook tegye feltörhetővé a Messenger titkosítását.
Egy 232 millió éve bekövetkezett meteoritbecsapódás után terjedtek szét a Földön a dinoszauruszok – írják brit és olasz szakértők
A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
EU - meg valami más...
Kötelező olvasmány arról, hogy a Mercedes vezérigazgatója szerint milyen drámai változások elé nézünk húsz éven belül.
A német szövetségi parlament megszavazta a kormány javaslatát az uniós társállamokból érkező bevándorlók szociális ellátási jogosultságának korlátozásáról.
Több mint száz magyar borászat közel 540 féle borát mutatta be a Lidl Magyarország hét ország Lidl képviselőinek az áruházlánc által második alkalommal megrendezett Wine Expo 2015 Hungary keretében
Életmentő találmánnyal állt elő egy brit fiatalember, James Roberts megalkotta a felfújható mobil inkubátort.
Magyarország - a...
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ.
BudapestA választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már kiszámolhatóak a legfontosabb határnapok.
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ..
HÍREK, AMELYEK EDDIG NEM JUTHATTAK EL MINDENKIHEZ.
Technika-Tudomány
Az MI orvosasszisztens nevet viselő rendszer meghallgatja az orvosok diagnózisait és automatikusan elkészíti az esetjelentéshez szükséges elektronikus dokumentumokat.
Egy felmérés szerint boldogak lesznek az emberek, amikor végre megérkeznek a földönkívüliek és találkozhatnak velük.
A jövő mozijának nevezett projekt rendhagyó élményt nyújt: a vendégek egy átlátszó üveghídra lépve élvezhetik a látványt, amely körbeveszi őket.
Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné.
Komoly biztonsági hibát fedeztek fel a uTorrent programban.
Étel - Ital
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
SZÍNES
Az otthonunk sokszor befolyásolja hangulatunkat, ha rendetlenség van körülöttünk, az életünket is bonyolultabbnak érezzük, míg a hangulatos lakás pozitívan hat ránk.
Csaknem száz újabb exobolygót, vagyis Naprendszeren kívüli bolygót fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport a Kepler űrteleszkóp megfigyeléseinek köszönhetően.
Világnézettől függetlenül ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy átgondoljuk a mindennapjainkat és próbáljunk megszabadulni káros szokásainktól.
Helyén marad és újra szólni fog az úgynevezett Hitler-harang a németországi Herxheim am Berg protestáns templomában
Jegyzet
A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Bogdán Géza jegyzete.
Az anya 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordozza gyermekét. Ennél szorosabb köteléket el sem lehet képzelni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Mennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott
Aki úgy érzi, hogy ezzel a „cukiságommal” én most nagyon messzire hajítottam el azt a bizonyos sulykot... Bogdán Géza jegyzete
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben